Hoće li Erdogan pokrenuti „tajfun“ i gađati Atinu :: Semberija INFO ::

 

Hoće li Erdogan pokrenuti „tajfun“ i gađati Atinu


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da njegova zemlja nema problema s Grčkom sve dok Grci ne izazivaju probleme u Egejskom moru.

„Ispalili smo 'tajfun'. Koliki je domet 'tajfuna'? To je 561 kilometar. Šta su Grci učinili? Upleli su se u napad. Novine su odmah stavile naslove 'pogodiće Atinu'. Mi nemamo takav problem sve dok se ne petljate s nama u Egejskom regionu. Sve dok se ne petljate s nama u Egeju, mi se nećemo petljati s vama“, rekao je Erdogan na ceremoniji u Antaliji, prenela je Anadolija.

Agencija podseća da je Turska u oktobru testirala svoju balističku raketu kratkog dometa „tajfun“. Projektil može da pogodi cilj na udaljenosti od 561 kilometar za 456 sekundi.

Erdogan je na ceremoniji u Antaliji pozdravio razvoj domaće odbrambene industrije, rekavši da joj svaka zemlja zavidi na borbenoj letelici „bajraktar TB2" i bespilotnom borbenom avionu „kizilelma“.

Turska televizija TRT objavila je da je Ankara negodovala zbog više provokativnih akcija Grčke u regionu tokom poslednjih meseci, uključujući gomilanje naoružanja na ostrvima koja se nalaze blizu granice sa Turskom.


Politika