Putin zatresao svijet: Rusija je spremna za mirovne pregovore :: Semberija INFO ::

 

Putin zatresao svijet: Rusija je spremna za mirovne pregovore


Ruski predsjednik Vladimir Putin, izjavio je da je Rusija spremna da pregovara sa svim učesnicima procesa u Ukrajini o prihvatljivim ishodima, ali da oni odbijaju pregovore.

Putin je u intervjuu za TV Rusija-1, odgovarajući na pitanje da li se približavamo opasnoj liniji u vezi sa situacijom u Ukrajini, rekao da to ne smatra toliko opasnom, a da Rusija djeluje u interesu građana, prenosi RIA Novosti.

"Ne mislim da je to toliko opasno. Mislim da djelujemo u pravom smjeru, štitimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. I jednostavno nemamo drugog izbora nego da zaštitimo naše građane - istakao je ruski lider.

Putin je dodao da je Rusija uvijek nastojala da svi sporovi budu riješeni mirnim putem, pregovorima, ali da je druga strana imala drugačiji stav.

Prema Putinovim riječima, sve se zasniva na politici geopolitičkih protivnika Rusije, koja je usmjerena na rasparčavanje Rusije.

"Zavadi pa vladaj - oni su to uvijek pokušavali da urade, pokušavaju i sada, ali naš cilj je nešto drugo - da ujedinimo ruski narod", rekao je Putin.

Dodao je da Rusija nije mogla da se ponaša cinično kao Zapad kada je riječ o Ukrajini, jer, kako je naveo, Rusija "ima drugačiju filozofiju".

Prema njegovim riječima, Zapad ima pijre svega materijalni pristup, a Rusija duhovni. Putin je istakao da je uvjeren da je 99,9 odsto građana Rusije spremno da žrtvuje sve za interese otadžbine.

"To me samo još jednom uvjerava da je Rusija posebna zemlja i da ovdje žive posebni ljudi", rekao je predsjednik Rusije.


Tanjug / Nezavisne