Eksplodirao akvarijum u Berlinu, izašlo milion litara vode i 1.500 riba :: Semberija INFO ::

 

Eksplodirao akvarijum u Berlinu, izašlo milion litara vode i 1.500 riba


Akvarijum u Berlinu, koji je bio dom za oko 1.500 egzotičnih riba, eksplodirao je i, na glavni put u prometnom okrugu Mite, izbacio oko milion litara vode i krhotina, saopštila je tamošnja služba za hitne slučajeve.
 
Oko 100 pripadnika raznih službi požurilo je na lice mesta, rekreativni kompleks u kome se nalaze hotel „Radison blu“, muzej, prodavnice i restorani, kao i, kako kažu u „Akvadomu“, najveći samostojeći cilindrični akvarijum na svetu.
 
„Pored neverovatne štete u morskim životinjama, dve osobe su povređene od krhotina stakla“, objavila je berlinska policija na Tviteru.

 
Portparol berlinske vatrogasne brigade rekao je da hitne službe nisu mogle da pristupe prizemlju zgrade zbog ruševina. Dodao je da su na lice mesta poslati psi tragači i spasioci.
 
Prema rečima predstavnika policije, još nije jasno šta je izazvalo pucanje akvarijuma. Ni vatrogasci ni policija nisu komentarisali sudbinu koja je zadesila ribe i druge životinje koje su bile u akvarijumu.
 
Nadležni su zamolili oko 350 ljudi koji su boravili u hotelu da spakuju svoje stvari i napuste zgradu, rekao je portparol vatrogasne službe.
 
Takođe, za ljude koji napuštaju hotel poslati su autobusi jer je temperatura u Berlinu bila oko sedam stepeni ispod nule.
 
Službe hitne pomoći zatvorile su glavni put pored kompleksa koji vodi od Aleksanderplaca ka Brandenburškoj kapiji zbog velike količine vode koja je izlila iz zgrade.
 
Prema navodima medija, materijalna šteta je ogromna i trenutno je teško reći koliko iznosi. Samo izgradnja akvarijuma koštala je 12,8 miliona evra.

(RTS)