Državljanka Sirije priznala naređenje za napad u Istanbulu, uhapšeno još 46 osumnjičenih :: Semberija INFO ::

 

Državljanka Sirije priznala naređenje za napad u Istanbulu, uhapšeno još 46 osumnjičenih


Istragom turske policije utvrđeno da je teroristkinja koja je izvela napad u Istanbulu naređenje dobila iz centra organizacije PKK/PJD/JPG u Kobaniju, u Siriji.

Iz turske policije u ponedjeljak su objavili saopštenje u vezi sa istragom nakon jučerašnjeg bombaškog napada u ulici Istiklal, u Istanbulu, u kojem je poginulo šest osoba.

Policija je sinoć kasno u istanbulskoj četvrti Kućukćekmeće uhapsila 23-godišnju Ahlam Albashir, državljanku Sirije.

U saopštenju se navodi kako je utvrđeno da je teroristkinja koja je izvela napad u Istanbulu naređenje dobila iz centra organizacije PKK/PJD/JPG koju Turska smatra terorističkom.

Teroristkinja odgovorna za napad u Istanbulu priznala je obuku organizacije PKK/PJD/JPG za obavještajce te da je iz sirijskog Afrina ilegalno ušla u Tursku.

Istanbulska policija nakon terorističkog napada uhapsila je 46 osumnjičenih u operacijama na 21 lokaciji, nakon pregleda snimaka sa 1.200 nadzornih kamera.

Uprava policije u Istanbulu laboratorijskim nalazima utvrdila da je u terorističkom napadu korišten eksploziv TNT.

U jučerašnjoj eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest, a povrijeđena je 81 osoba. Pedeset povrijeđenih je pušteno iz bolnica, dok se petoro nalazi na jedinicama intenzivne njege.


BHRT