LAVROV SA DODIKOM: RUSIJA ZNA SADA KO SU JOJ PRIJATELjI :: Semberija INFO ::

 

LAVROV SA DODIKOM: RUSIJA ZNA SADA KO SU JOJ PRIJATELjI


Foto
U Sankt Peterburgu je u toku sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

Lavrov je zahvalio Dodiku na stavovima kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, prenio je RTRS.

- Znam da i u BiH ima mnogo onih koji žele da se uruši prijateljstvo Republike Srpske i Rusije. Nadao sam se našem susretu u Beogradu, ali znate zašto nažalost do toga nije došlo - naglasio je Lavrov.
Rusija zna sada ko su joj prijatelji

Lavrov je rekao da Rusija zna sada ko su joj prijatelji, javio je ATV.

-Vi čuvate Dejtonski mirovni sporazum - poručio je Lavrov.

Dodik se saglasio s Lavrovom o ovom pitanju, dodajući da je Zapad taj koji je srušio Dejtonski sporazum.
- Činjenica da se trude da za visokog predstavnika stave nelegitimnu osobu dovoljno govori - rekao je Dodik.
Dodik je dodao da Srpska mora da se bori za slovo Dejtonskog sporazuma.

-Osnovni proces je da li se mi pridružujemo sankcijama Rusiji. Vi znate da mi to ne dopuštamo, drugi u BiH to žele, ali formalno-pravno BiH nije uvela sankcije - naglasio je Dodik.

On je zahvalio Rusiji za cijene gasa, koje nisu rasle, ni za Republiku Srpsku, ali ni za FBiH, koja je najveći potrošač gasa u BiH.

-BiH nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i Zapad se ljuti zbog toga, žele da provode svoje politike u regionu - izjavio je Dodik na sastanku.

Dodik je informisao Lavrova da i "francuski predsjednik Emanuel Makron uvodi specijalnog predstavnika u BiH što dovoljno govori o pokušaju uticaja, a iste predstavnike uveli su i SAD I Velika Britanija".

- Čekaju nas izbori, zapadnjaci promovišu svoje strukture i tu će biti teška politička borba. Nemam namjeru da izgubim - istakao je Dodik.

Na Dodikovom profilu na „Tviteru“ objavljen je snimak sa sastanka kojem prisustvuju i šef Predstavništva Srpske u Rusiji Duško Perović i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Željko Budimir.

Dodik će se danas sastati i sa generalnim direktorom „Gasproma“ Aleksejem Milerom, a za sutra je predviđen sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Srpski član Predsjedništva BiH obratio se danas na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji se održava pod sloganom „Nove mogućnosti u novom svijetu“, a na kojem učestvuju državnici iz 70 zemalja.

(RTRS)