PUTIN: AKO SE NEKO UMIJEŠA - UDAR ĆE BITI MUNjEVIT :: Semberija INFO ::

 

PUTIN: AKO SE NEKO UMIJEŠA - UDAR ĆE BITI MUNjEVIT


Foto
Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je danas da su donesene sve odluke o reagovanju Moskve u slučaju da dođe do prijetnje strateškoj bezbjednosti Rusije.

"Ako se neko umiješa u situaciju u Ukrajini i bude stvarao prijetnju strateškog karaktera - udar će biti munjevit", upozorio je Putin, i istakao da će Moskva u tu svrhu upotrijebiti sredstva koja ne posjeduju njeni protivnici.

Ruski lider je poručio da su planovi, kako je rekao, ruskih protivnika, da unište zemlju sankcijama, propali.
"Protivnici su dugo vodili ekonomski rat protiv Rusije i uvodili su korak po korak nova i nova ograničenja u vidu sankcija, koristeći razne izgovore, a ponekad i bez izgovora", rekao je Putin, prenosi agencija TASS.

Govoreći o ekonomskom stanju zemlje, rekao je da ruska rublja, bankarski sistem, transportni sektor i privreda u cjelini odolijevaju sankcijama koje su uvedene Moskvi i obećao odgovor na pokušaje da se Rusija izoluje.
Rusko ministarstvo finansija očekuje da će se bruto domaći proizvod smanjiti za 8,8 odsto u 2022. godini u svom osnovnom scenariju, ili za 12,4 odsto po konzervativnijem scenariju, pokazano je u dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Govoreći o zastrašivanju ruskih novinara, Putin je poručio da je uveren da će ti pokušaji zastrašivanja propasti.

"Ono što želim da kažem i u šta sam potpuno siguran jeste da su ovakvi pokušaji zastrašivanja onih koji rade u medijskom prostoru, zastrašivanja ruskih novinara koji zauzimaju patriotski stav, osuđeni na totalni neuspjeh", rekao je ruski lider.

Prema njegovim riječima, specijalna vojna operacija je spriječila stvarnu opasnost koja bi se desila na ruskoj teritoriji.

"Moramo jasno da shvatimo da su naši vojnici i oficiri spriječili stvarnu opasnost koja se nadvila nad našom zemljom", ocijenio je Putin.

Dodao je da su vojnici i oficiri "svojom hrabrošću, odlučnošću i herojstvom spriječili masovni sukob koji bi se odvijao na ruskoj teritoriji, ali po tuđim scenarijima".

(Tanjug)