AUSTRIJA: POLICIJA PRONAŠLA MIGRANTE, PUTOVALI ISPOD KAMIONA :: Semberija INFO ::

 

AUSTRIJA: POLICIJA PRONAŠLA MIGRANTE, PUTOVALI ISPOD KAMIONA


Foto: Ilustracija
BEČ - Austrijska policija saopštila je da je pronašla osam migranata koji su bili sakriveni u tijesnoj drvenoj platformi koja je bila pričvršćena sa donje strane kamiona.

Policija je navela da su migranti, koji su putovali iz Turske, krijumčareni u po život opasnim uslovima, iz Rumunije preko Mađarske u Austriju, prenosi Rojters.

Nekoliko njih je bilo u stanju hipotermije, zbog putovanja na niskim temperaturama, a neki nisu bili pri svijesti jer su satima bili izloženi izduvnim gasovima kamiona, saopštila je danas policija.
Prema saopštenju, migranti su svoje skrovište opisali kao "kutiju užasa".

Takođe se navodi da je vozač kamiona, 39-godišnji Turčin, uhapšen, kao i njegov 56-godišnji saučesnik, takođe turski državljanin, a nisu navedeni drugi detalji o krijumčarima ili migrantima.

„Ovaj slučaj još jednom pokazuje kako nehumano postupaju organizovani kriminalci za trgovinu ljudima. Moramo da osiguramo kroz snažnu zaštitu spoljnih granica EU da ovi kriminalci ostanu bez osnova za svoje poslove", poručio je austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

Austrijski istražitelji otkrili su migrante i uhapsili vozača i prošlog mjeseca, na odmorištu autoputa u blizini Švehata, jugoistočno od Beča, nakon što su ih nemačke vlasti obavestile, ali je o ovom incidentu policija izvijestila tek danas.

Navedeno je da je saučesnik uhapšen u petak u austrijskom gradu Gracu gdje živi, kao i da je vozač priznao da je prokrijumčario do 40 migranata u Austriju tokom osam putovanja za koje je svaki migrant morao da plati između 15.000 i 16.000 evra, navodi Rojters pozivajući se na austrijske medije.
(Tanjug)