INDIJKA MIS SVIJETA 2021. GODINE :: Semberija INFO ::

 

INDIJKA MIS SVIJETA 2021. GODINE


Na 70. svjetskom izboru najljepše žene u izraelskom ljetovalištu Eilat, izabrana je nova Mis svijeta za 2021. godinu (Miss Universe), dvadesetjednogodišnja Harnaz Sadu, mis Indije.

Harnaz Sadu je iza sebe ostavila 79 konkurentkinja. Titulu prve pratilje osvojila je mis Paragvaja Nadja Fereira, dok je za drugu pratilju izabrana mis Južne Afrike, Lalej Msvane.

Krunu novoj najljepšoj ženi svijeta, po tradiciji, uručila je prošlogodišnja pobjednica, Meksikanka Andrea Mesa, koja je krunu nosila samo sedam mjeseci jer je izbor bio odložen zbog pandemije virusa korona.

Harnaz Sadu se na takmičenju predstavila kao vatrena zagovornica jačanja položaja žena u svijetu. Inače radi kao glumica, a najveća inspiracija joj je poznata Prajanka Čopra. U slobodno vrijeme se bavi jogom, plesom, kuvanjem, šahom i jahanjem.

Sadu je bila glavni favorit i na kladionicama jer je već dobro poznata u svijetu mode i bila je pobjednica takmičenja LIVA Miss Diva, i naravno, mis Indije, što je jedna od najprestižnijih nagrada.

Indija je posljednji put na izboru za Mis svijeta pobijedila 2000. godine zahvaljujući glumici Lari Duti.
Među 16 najleših žena ušle su predstavnice Sjedinjenih Država, Južne Afrike, Venecuele, Paragvaja, Filipina, Arube, Indije, Velike Britanije, Japana, Bahama, Portorika, Singapura, Kolumbije, Paname, Francuske i Vijetnama.

Na ovom izboru Mis svijeta prvi put se takmičila i predstavnica Ujedinjenih Arapskih Emirata, a poslije više od četiri decenije pojavila se i predstavnica Maroka.

RTRS