Otvoren srpski poslovni hab u Dubaiju :: Semberija INFO ::

 

Otvoren srpski poslovni hab u Dubaiju


Фото - Танјуг
Srpski poslovni hab otvoren je danas u Dubaiju, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da će tu u narednih šest mjeseci više od 1.000 velikih i malih firmi iz Srbije imati sastanke s predstavnicima kompanije iz cijelog svijeta.

Srpski poslovni hab je otvoren u okviru održavanja najveće Svjetske izložbe EKSPO 2020. u Dubaiju.

Predsjednik industrijskog parka Dubai saut uručio je sertifikat o otvaranju srpskog poslovnog haba Marku Čadežu, koji je zahvalio prijateljima iz UAE i istakao da je taj prostor za privrednike iz Srbije otvoren zahvaljujući državničkim vezama Vučića.

Čadež je rekao da je već došlo danas više od 100 privrednika iz Srbije, a da će ostali doći kasnije i da će imati sastanke sa firmama Emirata, SAD, Švajcarske...

"Naš tim vam je na raspolaganju da vam pomognu da dođete do novih poslova, da iskoristimo tu šansu. Nema puno zemalja koje imaju ovakav prostor da naprave nove poslove", rekao je Čadež.

Pozvao je i male i srednje firme iz Srbije da dođu i iskorite tu prililku i naglasio da hab nije samo za velike kompanije.

Mi ćemo vam pomoći da napravite posao, poručio je Čadež i dodao da je sa tim habom otvoren put za nove poslove, prijateljstva i partnerstva. Inače, tema nastupa Srbije na Svjetskoj izložbi u Dubaiju je "Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost", a sam program nastupa je povjeren nacionalnoj platformi "Srbija stvara".


Tanjug / Nezavisne