SAD: PUCNjAVA U ILINOISU, POVRIJEĐENO VIŠE OSOBA :: Semberija INFO ::

 

SAD: PUCNjAVA U ILINOISU, POVRIJEĐENO VIŠE OSOBA


Foto: Tanjug/AP

VAŠINGTON, - U pucnjavi u gradu Ist Sent Luisu, u američkoj državi Ilinois, povrijeđeno je više ljudi, a vlasti su organizovale potragu za osumnjičenima koji su tokom bijega vozilom udarili u putnički voz.

Prema dostupnim informacijama iz policije u incidentu koji se dogodio juče oko 16 časova nije bilo žrtava, izvjestila je CBS-ova lokalna filijala KMOV i navela da su trojica osumnjičenih otvorila vatru prije nego što su pokušali da prođu pored voza na obližnjem željezničkom prijelazu, gdje je voz udario u vozilo koje su koristili za bjekstvo, prenosi Rojters.

Policija je organizovala nakon toga potragu za osumnjičenima u susjednoj šumskoj zoni, a prema istim izvještajima više ljudi ranjeno je u pucnjavi, ali se ne navodi broj žrtava i njihovo stanje.

Prema drugoj lokalnoj televiziji, Foksovoj podružnici KTVI, koja se u svom izvještaju pozvala na neimenovane zvaničnike, tri osobe su ranjene u pucnjavi, za koju je rečeno da se dogodila u blizini jedne mesare u Ist Sent Luisu, a rečeno je da policija traga za čak šest osumnjičenih.

Istočni Sent Luis, grad sa oko 25.000 stanovnika u jugozapadnom dijelu Ilinoisa, koji je rijekom Misisipi odvojen od Sent Luisa, u državi Misuri, već dugo ima lošu reputaciju u vezi kriminala i siromaštva.

Podaci Američkog Federalnog istražnog biroa iz 2019.godine pokazuju da je ovaj grad imao najveću stopu ubistava po glavi stanovnika u SAD, od onih sa više od 10.000 stanovnika, a zauzeo je četvrto mjesto po broju svih nasilnih krivičnih dijela.

(Tanjug)