Rusija jasno poručila: Ne igrajte se :: Semberija INFO ::

 

Rusija jasno poručila: Ne igrajte se


MOSKVA - Predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da svaka provokacija usmjerena ka jednoj nuklearnoj državi izaziva pretnju za globalnu bezbjednost.

“Dobro je da se incident sa britanskim razaračem u Crnom moru završio bez bilo kakve posljedice. A posljedice bi mogle da budu zastrašujuće. Svaka provokacija usmjerena ka jednoj nuklearnoj državi pravi prijetnju za globalnu bezbjednost planete”, napisao je Volodin na svom Telegram nalogu, prenio je “Sputnjik”.

On je takođe rekao i da sada Evropska unija pokušava da ublaži to što je Velika Britanija učinila što je jedna vrsta izražavanja “duplih standarda”.

“Bilo bi ispravno kada bi međunarodne organizacije poput OEBS-a, UN-a i PSSE da osude taj incident i da pozovu na odgovornost svih tih koji su učestvovali u organizaciji te avanturističke radnje”, dodao je.

Podsjetimo, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je u srijedu tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu, prenosi B92.

Prema navodima ruskog vojnog resora, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povrijedi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

​Srna / Glas Srpske