Bajden: Ne želimo sukob sa Rusijom :: Semberija INFO ::

 

Bajden: Ne želimo sukob sa Rusijom


VAŠINGTON - SAD ne žele sukob sa Rusijom, izjavio je američki predsjednik Džozef Bajden.

On je za “Vašington post” rekao da je tokom telefonskih razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom bio jasan i direktan, te da SAD žele stabilan odnos sa Moskvom.

“Bio sam jasan i direktan u telefonskim razgovorima sa predsjednikom Putinom. SAD ne žele sukob. Želimo stabilan i predvidiv odnos tamo gdje možemo da sarađujemo sa Rusijom na pitanjima kao što su strateška stabilnost i kontrola oružja”, istakao je Bajden.

Prema njegovim riječima, SAD neće oklijevati da odgovore na potencijalne “štetne postupke Rusije”.

Bajden je naglasio da je “uveo značajne posljedice za postupke kojima se krši suverenitet SAD, uključujući miješanje u demokratske izbore”, prenosi TASS.

“Predsjednik Putin zna da neću oklijevati u odgovoru na štetne postupke u budućnosti. Kada se sretnemo, ja ću još jednom potvrditi privrženost SAD, Evrope i drugih demokratskih zemalja koje slično razmišljaju zalaganju za ljudska prava i dostojanstvo”, napomenuo je Bajden.

Putin i Bajden sastaće se u 16. juna u Ženevi. Pres-služba Kremlja navodi da lideri planiraju da razgovaraju o izgledima odnosa Rusije i SAD, strateškoj stabilnosti, gorućim globalnim pitanjima, uključujući borbu protiv epidemije virusa korona, i načinima za rješavanje regionalnih sukoba.

​Srna / Glas Srpske