Kineska nova godina: U znaku bivola :: Semberija INFO ::

 

Kineska nova godina: U znaku bivola


Prema Kineskom lunarnom kalendaru sutra, u petak, 12. februara, počeće Kineska nova godina koja će trajati do 31. januara 2022. godine i biće u znaku bivola. Prema kineskom horoskopu, godina bivola će biti godina u kojoj će mnogi doći do važnih saznanja i odluka, a posebno će biti dobra godina za sve one koji su navikli vrijedno da rade, dok će oni koji su navikli da ,,igraju na sreću" morati poprilično da se pomuče.

Bivo je drugi znak kineskog zodijaka, a 2021. godina će biti u znaku metalnog bivola koji je simbol vrijednog rada i sistematičnosti.

Znakovi kineskog zodijaka se smjenjuju na svakih 12 godina, pa su svi oni koji su rođeni: 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997. i 2009. godine bivoli u kineskom horoskopu.

Prethodna godina, koja je bila u znaku pacova, bila je jedna od godina koju bi svi najradije željeli da zaborave. Ono što prema kineskom horoskopu može da pruži ohrabrenje u 2021. godini jeste to da se godina bivola smatra godinom oporavka, a to je svakako nešto što je nakon godine pandemije, itekako, potrebno.

Godina bivola je odlična za obnavljanje i pokretanje novih poslova. U njoj treba praviti dugoročne planove i sistematično pristupati svakom zadatku. S obzirom na to da najverovatnije slijedi najveća ekonomska kriza još od Svjetske ekonomske krize iz 2008. godine, treba biti oprezan sa novcem, a to savjetuje i kineski horoskop.
U godini bivola novac treba čuvati za tzv. ,,gladne godine".

Kinezi smatraju da je godina metalnog bivola odlična za međuljudske odnose i planiranje porodice. Ovo je idealna godina za sve one koji razmišljaju o ulasku u brak i proširenju porodice.

Svaka kineska godina, osim životinje, ima i neki od elemenata /metal, voda, drvo, vatra i zemlja/. Pošto je 2021. godina metalnog bivola, smatra se da bi svi trebalo sa sobom stalno da nose nešto metalno. Osim toga, poželjne boje su bijela, zelena i žuta, koje prema feng šuiju donose sreću.

Semberija info / Agencije