Svjetski ekonomski forum umjesto u Davosu biće održan u Singapuru :: Semberija INFO ::

 

Svjetski ekonomski forum umjesto u Davosu biće održan u Singapuru


Svjetski ekonomski forum ( WEF), poznat i kao Samit u Davosu, koji se svake godine u januaru održava u Švajcarskoj, zbog pandemije korona virusa biće održan u maju 2021. godine u Singapuru.

Naime, zbog pandemije, održavanje Samita u Evropi bilo bi rizičko, naveli su organizatori u ponedjeljak, prenosi Rojters.

Premještanje sastanka u Singapur, finansijski centar jugoistočne Azije će omogućiti okupljanje licem u lice i biće "prva globalna aktivnost lidera" u vezi s prevazilaženjem pandemije korona virusa.

"Svjetski ekonomski forum sazvaće Posebni godišnji sastanak 2021. u Singapuru od 13. do 16. maja", rekli su organizatori u izjavi.

Predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma  Borge Brende rekao je da su zdravstveni i sigurnosni problemi povezani sa trenutnom epidemijom KOVID-19 u Evropi onemogućili organizaciju sastanka u Švajcarskoj kako je prvobitno planirano, dok je Singapur bio uspješan u rješavanju problema pandemije.

"Nakon pažljivog razmatranja i u svjetlu trenutne situacije u vezi sa slučajevima KOVID-19, odlučeno je da je Singapur u najboljem položaju za održavanje sastanka," rekli su organizatori.

Ovo je prvi put od osnivanja ovog formata 1971. godine da će biti održan u Aziji.

Na Svjetskom ekonomskom forumu okupi se oko 3.000 preduzetnika, političara, intelektualaca i predstavnika nevladinog sektora iz blizu 120 zemalja.

Singapur, koji je 2018. godine bio domaćin istorijskog sastanka između američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, naveo je da bi neke od planiranih mjera zaštite od virusa mogle uključivati testove po dolasku, periodično i ispitivanja antigena prije sastanaka, kao i praćenje kontakata prisutnih.

Ministar trgovine Singapura Čan Čun Sing naveo je da će Svjetski ekonomski forum imati i posebnu virtualnu komponentu koja omogućava veće učešće s obzirom na otežana putovanja.

Semberija info