Bajden ima većinu glasova u Viskonsinu, Tramp traži ponovno brojanje :: Semberija INFO ::

 

Bajden ima većinu glasova u Viskonsinu, Tramp traži ponovno brojanje


Džo Bajden, predsjednički kandidat na američkim izborima osvojio je većinu glasova osvojio u Viskonsinu, prema projekciji CNN-a.
 
Izborni štab predsjednika Donalda Trampa odmah će zatražiti ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, iako rezultati predsjedničkih izbora u državi tek treba da budu zvanično proglašeni. 
 
"Bilo je izvještaja o nepravilnostima u nekoliko okruga Viskonsina koje izazivaju ozbiljne sumnje u valjanost rezultata", rekao je menadžer kampanje Bil Stepijen, ne navodeći detalje o izvještajima. 
 
"Predsjednik može da zatraži ponovno brojanje i mi ćemo to odmah učiniti", kazao je Stepijen, prenosi Rojters.
 
CNN je javio da su iz Trampovog štaba signalizirali da će verovatno prvi korak biti traženje ponovnog brojanja u državama koje uključuju Viskonsin i Mičigen.
 
Tramp je takođe prije izbora upozorio da će njegovi advokati intervenisati u Pensilvaniji ubrzo nakon izbora, a zvaničnici su Trampovim saradnicima rekli da očekuju žalbe tamo u narednih nekoliko dana.
 
Advokati Trampovog štaba trenutno su na terenu u nekoliko drugih država, uključujući Sjevernu Karolinu i Džordžiju, rekli su zvaničnici upoznati sa tim pitanjem.
 
Zvaničnica iz Bajdenove kampanje Anita Dan rekla je da je njen tim siguran da će demokratski kandidat osvojiti 270 glasova elektora, dodajući da će Bajden proglasiti pobjedu kada bude siguran da je dostigao taj broj.