Rusija poziva Tursku: Ne dolivajte ulje na vatru u Nagorno-Karabahu :: Semberija INFO ::

 

Rusija poziva Tursku: Ne dolivajte ulje na vatru u Nagorno-Karabahu


MOSKVA - Izjave o bilo kakvoj vojnoj podršci ili vojnim akcijama definitivno dolivaju ulje na vatru i Rusija se protivi i ne slaže s tim, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

"Pozivamo sve zemlje, posebno naše partnere poput Turske, da učine sve što je moguće kako bi ubijedle suprotstavljene strane da prekinu vatru i vrate se mirnom rješavanju ovog dugotrajnog sukoba političkim i diplomatskim sredstvima", naglasio je Peskov.

Kremlj je siguran da izjave o mogućoj vojnoj podršci Azerbejdžanu i Jermeniji u svjetlu nedavne eskalacije u Nagorno-Karabahu samo dolivaju ulje na vatru i da bi strane trebalo nagovoriti da se vrate političkom i diplomatskom načinu postizanja rješenja, rekao je portparol Kremlja, prenio je TASS.

Rusija želi da prestanu sukobi između jermenskih i azerbejdžanskih snaga oko regiona Nagorno-Karabah, izjavio je Peskov.

Obraćajući se novinarima tokom konferencijskog poziva, Peskov je rekao da je Moskva u neprestanom kontaktu s vlastima u Turskoj, Jermeniji i Azerbejdžanu, prenio je Rojters.

"Kremlj prije svega polazi iz premisa da neprijateljstva i vatru treba zaustaviti što prije", istakao je Peskov.

​Tanjug / Nezavisne