ŠAMAC: PARASTOS ZA POGINULE SRPSKE BORCE U PISARIMA :: Semberija INFO ::

 

ŠAMAC: PARASTOS ZA POGINULE SRPSKE BORCE U PISARIMA


Kod Spomen-kapele u Pisarima u opštini Šamac danas je služen parastos za 16 poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske i dvije civilne žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata.

Parastos je služio šamački sveštenik Miodrag Stevanović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević je nakon pomena poručio da se nikada ne smiju zaboraviti životi dati za odbranu Republike Srpske i da se o toj žrtvi treba govoriti mlađim generacijama.

- Oni su ugradili živote u temelje Republike Srpske. Div-junaci ne smiju biti zaboravljeni. U slobodi koju su oni izvojevali mi danas živimo i zato treba da nas uvjek ovaj i svi dani podsjećaju na žrtvu koju su oni dali - rekao je Milićević.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je da su danas odali počast onima koji su dali ono najvrednije da bi se odbranila Republika Srpska i da bi se u njoj živjelo u slobodi.

Parastosu su, osim predstavnika porodica poginulih boraca, opštinske Boračke organizacije i mještana Pisara i okolnih mjesnih zajednica, prisustvovli predsjednik Skupštine opštine Nikolina Škrbić, načelnik opštine Đorđe Milićević, načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i urbanizam Vedrana Mihaljčić i načelnik Službe za lokalno-ekonomski razvoj Jadranka Đukić.
 
(SRNA)