Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti Bijeljini: Izgradnjom školskih objekata do boljeg života :: Semberija INFO ::

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti Bijeljini: Izgradnjom školskih objekata do boljeg života


U okviru dvodnevne posjete Bijeljini, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas su posjetili područnu školu Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Patkovači, koju pohađa 530 učenika i u kojoj se trenutno gradi nova fiskulturna dvorana i dvije nove učionice.

Predsjednica Cvijanović je tom prilikom izjavila da treba odati posebnu zahvalnost Vladi Srbije, Vladi Republike Srpske i lokalnoj zajednici na izdvojenim finansijskim sredstvima za izgradnju nove fiskulturne sale.



„Ovo je mjesna zajednica u kojoj se bilježi rast stanovništva i povećanje novorođene djece. Zadovoljstvo je posjetiti školu u kojoj nedostaje učionički prostor i zbog toga smo svi spremni da pomognemo izgradnju novih učionica i nove fiskulturne sale. Ovo je izazovno vrijeme, te zbog toga zahvaljujem i roditeljima naših đaka na dobroj i korektnoj saradnji sa prosvjetnim radnicima. Učenicima bih ovom prilikom poželjela srećan početak školske godine. Znam da će ovo biti izazovna godina, veliki test i za prosvjetare i za učenike i njihove roditelje. Sigurna sam da je ovo samo jedna od nedaća koje ćemo uspješno prebroditi i vratiti se našem uobičajenom životu i školi sa puno igre, graje, dodira i svega onoga što prati đački život i nastavni proces koji se u školama odvija“, istakla je predsjednica Cvijanović, ističući da se izgradnjom ovakvih objekata poboljšava život stanovništva u ovakvim naseljima. Ona je tom prilikom istakla i važnost pokrenute inicijative da se u Patkovači izgradi obdanište koje će biti od pomoći i djeci i roditeljima.



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetio je da je Vlada Srbije za izgradnju nove fiskulturne sale i dvije učionice izdvojila nešto manje od 500.000 KM, da je Vlada RS izdvojila oko 283.000 KM, dok je ostatak, od oko 100.000 KM izdvojila lokalna zajednica.

„Ovaj projekat košta oko 980.000 KM. Ostalo je da se još postavi parket, tako da će za oko mjesec dana fiskulturna sala biti u upotrebi. Za vanjsko uređenje prostora i opremanje neophodno je izdvojiti još oko 100.000 KM. Sala će se koristiti i za neke druge sportove, te za rekreaciju ljudi. Mi smo početak školske godine u Semberiji dočekali spremno. Izvršena je deratizacija i dezinfekcija školskih objekata. Pripremili smo i po 3.000 maski za učenike osnovnih i srednjih škola“, izjavio je gradonačelnik Mićić, istakavši da je Gradska uprava izdvojila dodatnih po 30 KM po učeniku za đački prevoz, jer će, umjesto dvije, biti organizovane četiri smjene po školama.
 
Direktor Osnovne škole „Jovan Dučić“ Dejan Vuković zahvalio se tom prilikom investitorima i predsjednici RS Željki Cvijanović koja je zaželjela početak nove školske godine đacima u Patkovači.
„Naša škola broji 1.200 učenika. U ovoj područnoj školi imamo 530 učenika. I dalje nam nedostaje učionički prostor, ali ćemo i to riješiti u narednih mjesec dana“, kaže direktor Vuković.

Semberija info - Lj.Ljubojević
​Foto - B.Milošević