Narodna skupština zaprimila Dodikov zahtjev za posebnu sjednicu :: Semberija INFO ::

 

Narodna skupština zaprimila Dodikov zahtjev za posebnu sjednicu


BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je parlament zaprimio zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o sazivanju posebne sjednice na kojoj bi bilo riječi o zaštiti vitalnog interesa Srpske u vezi sa potpisivanjem memoranduma Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborni sistem (IFES).

- Kolegijum Narodne skupštine bi u utorak, 1. septembra trebalo da utvrdi termin održavanja posebne skupštinske sjednice - rekao je Čubrilović Srni.

Dodik je rekao da je juče uputio zahtjev Narodnoj skupštini Srpske za održavanje posebne sjednice koja bi, kako očekuje, trebalo da bude održana 7. ili 8. septembra.

On je istakao da je sprovođenje izbora suvereno pitanje i da je zato nedopustivo što se u BiH želi uvesti međunarodna institucija koja bi se bavila ovim pitanjem.

Srpski član Predsjedništva BiH najavio je prije dva dana da će pokrenuti vitalni nacionalni interes u vezi sa potpisivanjem memoranduma između CIK-a BiH i IFES-a - američke agencije za izborne procese, jer to zadire u suverenitet izbornog procesa u BiH.

​Srna / Glas Srpske