ŠAROVIĆ: SDS ĆE IMATI KANDIDATE ZA NAČELNIKE I GRADONAČELNIKE U NAJVEĆEM BROJU LOKALNIH ZAJEDNICA :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ: SDS ĆE IMATI KANDIDATE ZA NAČELNIKE I GRADONAČELNIKE U NAJVEĆEM BROJU LOKALNIH ZAJEDNICA


Očekujemo da će Srpska demokratska stranka na predstojećim lokalnim izborima u 54 lokalne zajednice imati svoje kandidate,  ili kandidate koji su zajednički sa drugim političkim subjektima, ili ih na određeni način podržava ova stranka, izjavio je danas predsjednik SDS Mirko Šarović.
 
On je rekao da je do ovog trenutka SDS prijavila 40 svojih kandidata, za načelnike i gradonačelnike, te da ima 7 zajedničkih kandidata sa partnerima“, kazao je Šarović, dodajući da će preostale kandidature biti prijavljene u narednih pet dana, koliko je preostalo da isteka krajnjeg roka za obavljanje ovog posla.
 
On je istakao da SDS ovaj proces uspješno privodi kraju, dodajući da će SDS u najvećem broju lokalnih zajednica u RS imati svoje kandidate za načelnike i gradonačelnike.
 
Govoreći o stanju Gradskoj organizaciji SDS Doboj Šarović je rekao da donio odluku o raspuštanju dosadašnjeg saziva GO SDS u ovom gradu i izboru povjerenika Duška Ristića.
„Iako je dosta toga u poslednjih godinu dana učinjeno na konsolidaciji SDS u Doboju mi smo procijenili da je potrebno napraviti novi iskorak i dati novu snagu i energiju, obzirom da ima mnogo stvari koje nisu završene i da još uvijek nije obezbjeđen kandidat za gradonačelnika“, rekao je Šarović.
 
On se dosadašnjem rukovodstvu i članovima GO SDS Doboj zahvaljujemo na svemu što su učinili za SDS.
 
Duško Ristić, povjerenik za GO SDS Doboj, je rekao  da će uvodeći mladi kadar dati novu snagu SDS-u u ovom gradu.
 
„Cilj mi je da otvorimo stranku za mlade ljude, žene i sve ostale aktiviste i krenemo novom dinamikom“, rekao je Ristić.
 
On je poručio da će SDS u Doboju imati dobru i snažnu listu za učešće na lokalnim izborima i pozvao se članove SDS u ovom gradu da svojim angažmanom doprinesu radu SDS.

(SDS RS)