ODGODILI IZVRŠENjE SUDSKE ODLUKE KOJA BI POTOPILA RADOJIČIĆA NA IZBORIMA :: Semberija INFO ::

 

ODGODILI IZVRŠENjE SUDSKE ODLUKE KOJA BI POTOPILA RADOJIČIĆA NA IZBORIMA


Završni čin afere Stare autobuske stanice i ulazak novog vlasnika u posjed 60 miliona vrijedne imovine se, zahvaljujući postojanju tajnog dogovora novih vlasnika i gradskih vlasti, odgađa do završetka lokalnih izbora kažu u GO SDS Banja Luka.
 
Navode da je ovo samo jedan u nizu dokaza da je afera, u kojoj je zbog niza nevjerovatnih propusta Banjaluka pretrpjela štetu veću od 100 miliona KM, izvedena u dobro smišljenoj koordinaciji, novih vlasnika i gradskih vlasti.
 
„Niko nije naivan da povjeruje da preduzeće, kojem nije bilo dovoljno samo to što su potpuno besplatno dobili ovo zemljište, nego su tražili i na kraju i dobili odštetu od 40 miliona, sada oklijeva da uđe u posjed imovine koja mu je nakon konačne sudske odluke pripala prije pola godine“, kažu u GO SDS Banjaluka.
 
Navode da je do odgađanja realizacije završnog čina najveće afere u Republici Srpskoj došlo iz stranačkih interesa i pokušaja da se na taj način od izbornog poraza pokuša spasiti SNSD-ov gradonačelnik Igor Radojičić.
 
„Nakon što su procijenili da bi preuzimanje dva gradska parkinga i zgrade Muzeja savremene umjetnosti RS, koji se nalaze na spornoj lokaciji, potopile i poslednju nadu  za uspjeh Igora Radojičić na izborima, akteri ove, afere, inače svi odreda bliski vladajućem SNSD, su donijeli odluku da se ulazak u posjed i realizacija isplate odštete odgodi do završetka lokalnih izbora“, pojašnjavaju u GO SDS Banjaluka.
 
Navode da su gradske vlasti, sa druge strane, odlučile da se prave gluhe i nijeme pred činjenicom da Banjaluka nakon poraza u sudskom sporu sa Autoprevozom, pored gubitka zemljišta, ovom preduzeću mora isplatiti 40 miliona KM.
 
„Svima je jasno da Banjaluka nema novac da isplati ovako visoku odštetu i da postoji realna mogućnost potpunog finansijskog kolapsa. Umjesto da učine sve kako bi se izbjegao ovaj scenarij gradske vlasti se ponašaju kao da ovaj, itekako veliki, problem i ne postoji“, kažu u GO SDS Banjaluka.
 
Poručuju da to što akteri ove afere iz stranačkih interesa privremeno pokušavaju od očiju javnosti prikriti ovaj slučaj neće uticati na njen krajnji ishod koji ekonomski gledano za Banjaluku predstavlja najveću katastrofu koja je do sada zadesila.

GRADSKI ODBOR SDS BANjALUKA