VIRUSOM KORONA ZARAŽEN PREMIJER SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

VIRUSOM KORONA ZARAŽEN PREMIJER SRPSKE


Foto: RTRS
Od posljednjeg epidemiološkog izvještaja u Republici Srpskoj, virus korona potvrđen je kod 86 osoba. Prijavljen je i jedan smrtni slučaj muškarca srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva.

Među novozaraženim je i predsjednik Vlade Radovan Višković. Rad kabineta premijera i članova Vlade biće organizovan prema preporukama Instituta za javno zdravstvo.

Od testirana 464 uzorka, virus korona potvrđen je kod 86 lica. Većina novozaraženih je srednje životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, osam iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Kotor Varoša i Laktaša, po dvije iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Kneževa, Prijedora, Petrova i Prnjavora - navodi se u izvještaju Instituta za javno zdravstvo Srpske.
 
Prema rezultatima PCR testa, pozitivan na virus korona je i premijer Republike Srpske Radovan Višković.
Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću saopšteno je da je Višković testiran u Univerzitetskom-kliničkom centru.

Dalji rad Kabineta i članova Vlade biće organizovan prema preporukama Instituta za javno zdravstvo i epidemioloških službi. Sve ranije planirane aktivnosti i sastanci premijera Viškovića biće otkazani - ističe se na Tviter nalogu Vlade Srpske.


Virusom je zaražen i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

Ranije je utvrđeno da je na Kovid-19 pozitivan i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je zbog izraženih simptoma danas i hospitalizovan.

U FBiH u posljednja 24 časa testiran je 1.041 uzorak, od toga je 137 pozitivan na virus korona.

​(RTRS)