SAVIĆ: BUDUĆNOST PRIPADA SDS-U I SRPSKOJ :: Semberija INFO ::

 

SAVIĆ: BUDUĆNOST PRIPADA SDS-U I SRPSKOJ


Mi kao politička opcija utkana u narod živimo život i sudbinu srpskog naroda. Da bi nam na svima poljima krenulo na bolje naša obaveza u SDS-u je da budemo bolji, moralniji, istrajniji, vrijedniji da bi ponovo poveli narod, sada u obnovu društvenih normi, svih vrijednosti i životnog standarda – istakao je Rado Savić, zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke povodom obilježavanja 30 godina postojanja SDS-a.
 
Savić kaže da nakon brojnih slavnih i teških dana SDS-a danas na tridesetogodišnjicu stvaranja ima nove izazove.
 
„Naša obaveza je da se borimo za svakog mladog čovjeka da ostane ovdje, a to možemo samo ako im damo šansu, otvorimo vrata stranke i društva. Mladi ljudi jesu budućnost Republike Srpske i moramo se boriti da oni sa kupljenim diplomama ne budu ispred onih koji su vrijedno učili, samo zato što imaju crvenu knjižicu. Naši mladi ljekari, profesori, ne treba da liječe negdje drugdje i uče neku tuđu djecu. Oni su potrebni otadžbini i otadžbina ima obavezu da ih zadrži“ – naglašava zamjenik predsjednika SDS.
 
Govoreći o današnjem vremenu i položaju SDS-a u njemu Savić ističe da živimo u vremenu opšte moralne erozije, kada je svaki segment društva nagrižen kancerom nepotizma, korupcije, i njegovim nus pojavama – lošim životnim standardom i nezaposlenošću.
 
„Naša obaveza je moralna obnova društva. Nenormalno ne može biti normalno, a postalo je. Mi smo ti koji moramo i odagnati letargiju i beznađe, jer nenormalno mora biti osuđeno, a sistem vrijednosti na zdravim temeljima“ – naglasio je Savić.
 
On je kazao da je dovoljan samo taj jedan mali korak, da vratimo sistem vrijednosti, da 1+1 ponovo bude dva, da se sve ostale stvari lančano slože: da najbolji studenti dobiju posao, da mladi ne odlaze, da stari ne preživljavaju nego pristojno žive od penzija.
 
„Učinićemo taj korak, obećavamo vam, jer učinili smo i mnogo veće sa svojim narodom – stvorili Republiku Srpsku. Danas je naša obaveza da je podignemo sa koljena na koja je pala zbog uništene ekonomije. Časno, s obrazom, odgovorno, sa narodom, na našim pravoslavnim temeljima uspjeh je siguran. Srećna krsna slava našem SDS-u i svim Srbima koji slave svete Apostole Petra i Pavla“ – zaključio je Savić.

(SDS RS)