SAVIĆ: U SREBRENICI KANDIDAT SRBIN, U MOSTARU ZAJEDNIČKA LISTA :: Semberija INFO ::

 

SAVIĆ: U SREBRENICI KANDIDAT SRBIN, U MOSTARU ZAJEDNIČKA LISTA


„SDS želi načelnika Srbina u Srebrenici i u tom smislu ćemo pristupiti izboru za kanidata za načelnika opštine i u narednih 5 do 7 dana bi trebalo da opštinski odbori u Srebrenici vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti“ – istakao  je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.
 
Govoreći o izborima u Mostaru, Savić je kazao da će srpski predstavnici imati zajedničku listu, da se ne bi desilo da sa lista HDZ-a i SDA budu birani Srbi koji neće suštinski štititi interes Srba u Mostaru.
 
„Potrebno je obezbijediti da se autenitični predstavnici Srba nađu u Skupštini grada Mostara“ – naglasio je Savić.  
 
Zamjenik predsjednika SDS kaže da očekuje da će SDS na lokalnim izborima zadržati opštine u kojima su trenutno na vlasti.
 
„Očekujemo da ćemo zajedno sa našim koalicionim partnerima osvojiti vlast u još desetak opština gdje trenutno nismo na vlasti jer očekujemo podršku građana koji su revoltirani trenutnim stanjem u kome se nalazi Republike Srpska“ – ističe Savić.
 
On kaže da danas ne postoji sektor i oblast u Republici Srpskoj koja je uspješna te da pod vođstvom aktuelne vlasti Srpska nazaduje u svakom pogledu kao društvo.
 
„Najveća borba na predstojećim izborima će biti za Banja Luku. Kanidat za predsjednika Republike Srpske iz SDS-a je 2018. godine u Banja Luci pobjedio i čini mi se da je i danas zrelo vrijeme za pobjedu opozicije u Banja Luci koja će otvoriti vrata onih pravih promjena u Republici Srpskoj“ – zaključio je Savić.

​(SDS RS)