Saopštenje PDP-a: Politička korupcija je korijen svih problema :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje PDP-a: Politička korupcija je korijen svih problema


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, želimo da ukažemo da je ta pojava jedna od najvećih pošasti koja razara naše društvo. Korupcija je sveprisutna – u zdravstvu, školstvu, privredi, javnim nabavkama, pravosuđu, ali korijen svih problema je politička korupcija.
Postali smo društvu u kojem je sve na prodaju – narodni poslanici, glasovi, koalicije, stranke i već godinama i se i ne krije da se vlast formira na osnovu koruptivnih radnji. Oni koji su sve stvorili na osnovu korupcije i mimo zakona, jednog dana će na prodaju ponuditi i Republiku Srpsku koja je već osiromašena, opustošena i iz koje svakodnevno odlaze mladi ljudi.
Borba protiv kriminala i korupcije je trajno opredjeljenje i prepoznatljiv znak Partije demokratskog progresa. Odlučni smo da ne odustanemo od borbe za vladavinu prava, dostupnost pravde, efikasne institucije, što se može postići dosljednim uvođenjem i sprovođenjem antikoruptivnih mjera. U tom smislu, insistiraćemo na donošenju Zakona o porijeklu imovine, efikasnoj primjeni postojećih antikoruptivnih mjera, pooštravanju krivičnih sankcija i podizanju svijesti i obrazovanju javnosti o ovom problemu.
Samo na taj način je moguće trajno otkloniti uslove za nastanak i razvoj korupcije, a ovu negativnu društvenu pojavu svesti na minimalan nivo.
 
 Informativna služba PDP-a
 
 Banjaluka, 09. decembar 2018. godine