Stanić: Roba iz donacija prodavana u slobodnoj prodaji :: Semberija INFO ::

 

Stanić: Roba iz donacija prodavana u slobodnoj prodaji


Imamo informacije sa aerodroma Mahovljani da je roba iz donacija tokom vanrednog stanja parcijalno istovarana pred medijima za potrebe slikanja i ta roba bi išla bolnicama kao donacija dok je drugi dio robe istovaran tek kad bi novinari otišli i ta oprema je išla u slobodnu prodaju za razne apoteke i firme – istakao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 
„Na sutrašnjem zasjedanju Narodne skupštine RS tražićemo da se ispitaju ove informacije koje smo dobili i ako se pokažu kao tačne zahtjevati momentalne ostavke svih koji su bili uključeni u ovu prevaru“ – naglasio je Stanić.
 
Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić kaže da odbijanje vlasti da posebna parlamentarna komisija sastavljena od tri poslanika vlasti i dva poslanika opozicije ispita sve nabavke tokom vanrednog stanja govori da imaju itekako šta da kriju.
 
„Ukoliko imamo podatak da je u dva mjeseca pandemije na javne nabavke potrošeno 100 miliona KM i ako uvažimo nabavne i kupovne cijene robe koje su se u aferi „respiratori“ razlikovale u duplom iznosu, doći ćemo da zaključka da je vlast u vrijeme vanrednog stanja pronevjerila do 50 miliona KM. Zbog toga Narodna skupština treba da pretrese sve sporne nabavke“ – ponovio je Stanić.
 
Stanić je podsjetio i na aferu „prostor za Fond zdravstva u Trebinju“ koji ovih dana dobija svoju finalizaciju.
 
„Imam podatak da će sporna imovina biti uknjižena na prvog vlasnika koji je i investitor i da će Fond zdravstvenog osiguranja izgubiti 1,8 miliona KM. MUP RS je utvrdio da je jedan dokumenat, ključan za postupak, krivotvoren zbog čega će Fond zdravstvenog osiguranja izgubiti značajna sredstva“ – kazao je Stanić.
 
On kaže da će SDS insistirati na odgovornosti i u ovoj aferi.
 
„Oprema iz donacija u slobodnoj prodaji, prevara sa poslovnim prostorom u Trebinju, najskuplji respiratori u Evropi, šator zvani pokretna bolnica koji još stoji u Zalužanima su afere koje moraju doživjeti sudski epilog. Rasprava o ovim temama u Narodnoj skupštini je način da se stvari pokrenu sa mrtve tačke i na tome ćemo insistirati“ – zaključio je Stanić.
 
SDS - Sektor za politiku i medije