Maja Dragojević-Stojić: Stanje u zdravstvu pokazalo da je prijava protiv mene bila neosnovana :: Semberija INFO ::

 

Maja Dragojević-Stojić: Stanje u zdravstvu pokazalo da je prijava protiv mene bila neosnovana


Prijava za izazivanje panike u doba vanrednog stanja protiv mene je bila neosnovana, a to su potvrdila dešavanja koja su uslijedila, kao  i njeno kasnije povlačenje, kazala je doktor - kardiolog Maja Dragojević-Stojić, koja je i član Predsjedništva SDS.
 
Ona navodi da se, par dana nakon izricanja prekršajne prijava protiv nje, krenulo u nabavku respiratora i druge opreme za koju je tvrdila da nedostaje.
 
„Nisam rekla ništa što nije bilo tačno i zapravo bi vam to isto rekla većina medicinskih radnika. Htjela sam ukazati na činjenicu da je puno ranije trebalo da razmišljamo o tome da uspostavimo adekvatnu intenzivnu njegu, dovoljan broj respiratora, da imamo dovoljno edukovanog kadra, da imamo dovoljan broj testova, kako nas ne bi iznenadile neke stvari“, podsjetila je Dragojević-Stojić, dodajući da je zauzvrat dobila prijavu za izazivanje panike.
 
Ona je poručila da se nikakvi problemi, pa ni oni u zdravstvu,  ne mogu riješiti bježanjem ili demantovanjem.
 
Dodala je da bi svi ljudi koji rade u korona timovima, i medicinsko i nemedicinsko osoblje, treba da budu nagrađeni procentom na platu.
 
„Uslovi u kojima su radili i rade, taj nivo stresa i svega sa čim se suočavaju teško je opisati i to niko ne može da nadoknadi bilo kome od njih“, kazala je Dragojević-Stojić.
 
Govoreći o situaciji  u KOVID bolnici u Prijedoru, u kojoj  trenutno radi, ona je kazala da je sada teže stanje s obzirom da  povećanje broja pacijenata sa korona infekcijom.
 
„Dio problema je vjerovatno i što je virus ušao u zdravstvene ustanove, uključujući i našu bolnicu, na način da su pacijenti koji su bili na liječenju u drugim bolnicama, kao što je Univerzitetsko klinički centar Banjaluka, došli sa infekcijom u našu bolnicu, čime su prije svega ugrožene medicinske sestre, jedan broj ih je pozitivan, testirani su nam i doktori, tako da, nažalost, imamo povećan broj hospitalizovanih pacijenata posljednjih dana“, istakla je Dragojević-Stojić.                                                                            
                                                                  
 SDS - Sektor za politiku i medije