Finansiranje zdravstvene usluge za sve do kraja vanrednog stanja :: Semberija INFO ::

 

Finansiranje zdravstvene usluge za sve do kraja vanrednog stanja


Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nastavlja da za sve građane finansira zdravstvene usluge u javnim zdravstvenim ustanovama dok traje vanredno stanje uRepublici Srpskoj. To znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice.

Po ukidanju vanrednog stanja, Fond će usluge iz obaveznog zdravstvenog osiguranja pružati u punom kapacitetu, neposrednim kontaktom uz poštovanje higijensko-epidemioloških mjera. Finansiranje zdravstvene usluge i za osigurano i neosigurano stanovništvo, bez ovjeravanja zdravstvenih knjižica, Fond je uveo 13. marta prateći mjere i preporuke Vlade Republike Srpske s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Iz Fonda napominju da se finansiranje zdravstvenih usluga odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni za zdravstveno osiguranje, a još nisu regulisali svoj status. Iz Fonda mole osiguranike da, ukoliko ne postoji prijeka potreba, ne dolaze u Fond, jer informacije o radu Fonda i pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja mogu da dobiju od zaštitnika prava koji su imenovani u svim opštinama Srpske, čija su imena i prezimena i brojevi telefona objavljeni na internet stranici Fonda, dok za više informacija mogu pozvati zaštitnika prava 051/226-870.

​Semberija info - O. Stjepanović