SRPSKA: VIRUS KORONA POTVRĐEN KOD JOŠ 25 OSOBA :: Semberija INFO ::

 

SRPSKA: VIRUS KORONA POTVRĐEN KOD JOŠ 25 OSOBA


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 507 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 25 osoba u Republici Srpskoj.
 
Trinaest osoba je muškog pola, a dvanaest osoba je ženskog pola. Osam muškaraca je starije životne dobi, a pet srednje. Šest žena su starije životne dobi, pet srednje a jedna mlađe životne dobi. 
 
Prema mjestu prebivališta devet osoba je iz Banjaluke, tri iz Gacka, po dvije osobe su iz Kotor Varoši, Broda, Srpca i Teslića, a po jedna osoba je iz Čelinca, Bijeljine, Doboja, Modriče i Prijedora. 
 
Kod 14 osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiološka veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno šest osoba je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.