PDP: SNSD povlači nepromišljene i neodgovorne poteze :: Semberija INFO ::

 

PDP: SNSD povlači nepromišljene i neodgovorne poteze


„Ispravnost odluke PDP-a i SDS-a da se srpski ministri u prethodnom mandatu ne povuku iz Savjeta ministara, što je godinu dana uporno tražio predsjednik SNSD-a, dokazuje stanje u trenutnom, krnjem sazivu ovog tijela“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.
 
„Godinu dana smo nazivani najpogrdnijim imenima, jer smo odbijali da Savjet ministara  ostavimo bez srpskih kadrova i znajući da to neće pomoći formiranju vlasti, nego naprotiv – SDA bi to jedva dočekala“, dodala je Petrovićeva.
 
Ona tvrdi da je SNSD povlači nepromišljene i neodgovorne poteze:
 
„Zbog njihove neodgovornosti i želje da se što prije dočepaju par fotelja, ministar i zamjenik ministra u Savjetu ministara iz Republike Srpske još nisu imenovani, a tim ministarstvima rukovode bošnjački kadrovi kojima se ne žuri da dobiju srpskog ministra i zamjenika. Zbog političke sujete, bezbjednosni sektor je u potpunosti prepušten bošnjačkoj politici – nemamo više ministra bezbjednosti, direktora SIPA-a, nadzora na bezbjednosnim agencijama. Srpski član Predsjedništva BiH, samozvani patriota, smijenio je Srbe iz UO Centralne banke BiH i već osam mjeseci nisu imenovani novi članovi. Sve ovo je pokazatelj da što je više SNSD-a u Sarajevu, manje je Srpske“, istakla je Petrović.
 
Informativna služba PDP-a