Jerinić: Vrh SDS-a nam je okrenuo leđa :: Semberija INFO ::

 

Jerinić: Vrh SDS-a nam je okrenuo leđa


DOBOJ - Gradski odbor SDS-a Doboj nije okrenuo leđa SDS-u, nego je vrh stranke okrenuo leđa nama, poručio je Boris Jerinić, član Glavnog odbora SDS-a dan nakon što je dobojska delegacija napustila zasijedanje Glavnog odbora stranke u Banjaluci.

"Iznijevši niz neistina o predsjedniku Gradskog odbora Obrenu Petroviću, koji je izabrani poslanik SDS-a sa najvećim brojem glasova i mi nismo htjeli da slušamo te uvrede jer Gradski odbor SDS-a u Doboju je najbolji rezultat ostvario u RS. Nama su predavanje držali ljudi koji imaju po 200, 300 glasova... Koji su nas optuživali, i mi nismo mogli više da izdržimo... Jednostavno da slušamo one koji pričaju, a ništa ne rade", kazao je Jerinić.

Sjednicu su, kaže Jerinić napustila dva člana Predsjedništva SDS-a iz Doboja, Nebojša Marić i Nina Bukejlović, dva poslanika sa najvećim brojem glasova, Marić i Danijel Jošić, te ostali funkcioneri iz Doboja.

"To govori da mi imamo jedno jedinstvo, i da ćemo mi zajedno donositi odluke. Mi ćemo u što kraćem roku odrzato Skupštinu SDS u Doboju i zauzeti stavove i u kojem će pravcu Gradski odbor da djeluje", navodi Jerinić, te istakao da će dobojskim SDS-ovcima prenijeti kako su tretirani u nedelju u Banjaluci.

On ne očekuje da će zbog odlaska sa sjednice trpiti sankcije vrha stranke jer nisu kažu prekrsili niti jednu odredbu Statuta SDS-a, te dodao da o raspuštanju dobojskog odbora nije bilo govora dok je on bio prisutan na sjednici.

​Izvor: Nezavisne novine