Savić: Stopirati rad srpskih kadrova do usvajanja novog zakona o Ustavnom sudu BiH :: Semberija INFO ::

 

Savić: Stopirati rad srpskih kadrova do usvajanja novog zakona o Ustavnom sudu BiH


„Ova odluka Ustavnog suda BiH duboko zadire u interese Republike Srpske i svi smo bili mišljenja da se mora reagovati kako se imovina ne bi knjižila na BiH. Zaključili smo da je potrebno stopirati rad srpskih kadrova u institucijama BiH dok se ne usvoji novi Zakon o ustavnom sudu BiH koji neće imati strane sudije u svom sastavu“, istakao je zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Rado Savić, nakon sastanka u Palati Republike.
 
„Stav SDS-a je da je Ustavni sud BiH instrument politike onih stranaka koje žele da oslabe i unište Republiku Srpsku i iz tog razloga naš prijedlog je bio da se u narednom periodu pokrene inicijativa za usvajanje novog zakona o Ustavnom sudu BiH“ – kazao je zamjenik predsjednika SDS.
 
Savić je rekao da je na sastanku zaključeno je da je potrebno da se održi sjednica Narodne skupštine RS koja će se očitovati o ovome pitanju.
 
„Odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištvu predstavlja zaoštravanje situacije, a ovo je samo naša reakcija i mi moramo braniti interese Republike Srpske jer, ako sada posustanemo, pitanje je do koje granice će ići napadi na Republiku Srpsku i naš identitet“ – naglasio je Savić.
 
Savić je poručio da je ovo pogrešna bošnjačka politika prema Republici Srpskoj i ta politika neće pridonijeti boljem životu građana već će voditi do daljih političkih zaoštravanja.
 
SDS - Sektor za politiku i medije