Jelena Trivić razgovarala sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom :: Semberija INFO ::

 

Jelena Trivić razgovarala sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom


Potpredsjednica Partije demokratskog progresa Jelena Trivić sastala se danas u Banjaluci sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom.

Tema sastanka je bila aktuelna politička i ekonomska situacija.
 
Trivićeva je prenijela Rusonu da su u fokusu djelovanja PDP-a predstojeći lokalni izbori, za koji se organizuju izborni štabovi, završavaju programi i kompletiraju liste kandidata:
„PDP ima velika očekivanja i ozbiljno se spremamo za lokalne izbore. Nama je svako mjesto u Republici Srpskoj podjednako važno, ali svjesni smo da će pažnja biti usmjerena posebno na veće sredine, poput Banjaluke“.
 
Potpredsjednica PDP-a je istakla da je privredni rast zanemariv, te da imamo mnogo više potencijala:
„Javna preduzeća ostvaruju loše rezultate poslovanja, što je posljedica korupcije i politizacije tih institucija, što posljedično vodi lošoj ekonomskoj situaciji“, istakla je Trivićeva.
 
Ona je rekla da je najveći problem s kojim se suočavamo odlazak stanovništva, što ostavlja dugoročne posljedice:
„Nažalost, to se dešava u zemlji koja ima sve pretpostavke za ekonomski napredak. Mi vjerujemo i znamo da ćemo uraditi sve da ljudi ovdje ostaju, vrate se i da žive normalne živote. I to u centru ovog dijela Evrope, kako mi vidimo Republiku Srpsku. I znamo da to možemo postići“, zaključila je Trivićeva.
 
Informativna služba Partije demokratskog progresa