Borenović razgovarao sa Satlerom: Odlazak stanovništva, stanje u pravosuđu i loša ekonomska situacija jesu suštinski problemi ove zemlje :: Semberija INFO ::

 

Borenović razgovarao sa Satlerom: Odlazak stanovništva, stanje u pravosuđu i loša ekonomska situacija jesu suštinski problemi ove zemlje


Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom.

Borenović je istakao da je trajno opredjeljenje PDP-a posvećenost evropskom putu:

„Tu prije svega mislim na izgradnju efikasnih institucija koje se temelje na evropskim vrijednostima“, rekao je Borenović.

On je Satleru prenio stav PDP-a da ekonomske reformi nisu i ne mogu biti povećanje PDV-a, novo i prekomjerno zapošljavanje u javnom sektoru i povećanje budžeta zajedničkih institucija, kako je to najavio novi predsjedavajući Savjeta mninistara BiH.

„Osim toga, tokom razgovora sam naglasio da je vladavina prava u BiH ugrožena, da je izborni proces urušen, a da nova koalicija najavljenim imenovanjima nastoji potpuno da zarobi institucije i stavi ih pod kontrolu stranačkih lidera“, istakao je Borenović.

On je dodao i da je stanje u pravosuđu najveći problem u zemlji, a zatim loša ekonomska situacija, Izborni zakon koji omogućava manipulacije, pristrasni javni mediji, nesigurnost građana u institucije, te masovni odlasci. Borenović je pozdravio namjeru EU za aktivnim angažmanom u podršci pri rješavanju navedenih problema.

pdp.rs.ba