ŠAROVIĆ: TREBA DA VJERUJEMO U ONU SRPSKU KAKVU PRIŽELjKUJEMO SVOJIM SRCEM :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ: TREBA DA VJERUJEMO U ONU SRPSKU KAKVU PRIŽELjKUJEMO SVOJIM SRCEM


„Koristim priliku da čestitam svima Dan Republike i mislim da je važno da Deveti januar, istorijski dan za Republiku Srpsku obilježimo i ovdje u Istočnom Sarajevu jer je to jedan od najvažnijih prostora za Republiku Srpksku“ – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović na prijemu povodom Devetog januara, Dana Republike Srpske.
 
„Upravo su Pale, Romanija i Istočno Sarajevo istorijska mjesta nastanka i svetionici onoga što danas jeste Republika Srpska“ – kazao je Šarović.
 
Predsjednik SDS-a je rekao da je ovo prilika da prije sutrašnjeg dana ovdje u sarajevsko-romanijskoj regiji obilježimo Deveti januar i prisjetimo se svih koji su dali živote za Republiku Srpsku ali i onih naših prvaka koji su održali tu istorijsku sjednicu .
 
„Danas je prilika da govorimo o jedinstvu, kada ne govorimo o našim političkim, društvenim i svim drugim razlikama. Oni koji su prije dvadeset i kusur godina donosili neke važne odluke radili su to vjerujući i od onoga što se činilo nemogućim učinili moguće. Mi treba da vjerujemo u onu Republiku Srpsku kakvu svojim srcima priželjkujemo“ – kazao je predsjednik SDS.
 
„Ovdje smo da se prisjetimo naših ideala i svega onoga za što su se naši očevi i naši prethodnici borili a borili su se slobodi i snove o demokratskoj, uspješnoj, boljoj, ekonomski jačoj i stabilnoj Republici Srpskoj“ – kazao je Šarović.
 

Potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević kazala  je da je Srpska demokratska stranka godinama slavila Deveti januar i da će to nastaviti raditi i u budućnosti.
 
„Danas smo na teritoriji opštine Istočno Sarajevo obišli mjesta stvaranja i stradanja Republike Srpske. Srpska demokratska stranka radi to godinama i radiće to i u budućnosti. Ne možemo proslaviti dan Repubike a da se ne sjetimo onih koji su dali živote i svoju mladost u temelje Republike Srpske. To su pravi stvaraoci za nas“ – kazala je Sonja Karadžić-Jovičević.
 
Delegacija Srpske demokratske stranke predvođena predsjednikom Šarovićem položila je vijence na spomen obilježju Mali Zejtinlik na Sokocu, centralnom spomen obilježju u Palama i spomen obilježju u Miljevićema u Istočnom Sarajevu kao i zapalili svijeće za sve poginule u crkvu na Veljinama u Istočnoj Ilidži.
 
(SDSRS)