SKANDAL: Lik Milorada Dodika poistovjećen sa svecima Srpske pravoslavne crkve?! :: Semberija INFO ::

 

SKANDAL: Lik Milorada Dodika poistovjećen sa svecima Srpske pravoslavne crkve?!


Skandal u Rogatici, na skupu podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, zbog isticanja zastave s likom Milorada Dodika na postavljenom bilbordu koji najavljuje dolazak velikog pravoslavnog praznika - rođenja Isusa Hrista - Božića.

Sinoć održani moleban u crkvenoj porti Svet Trojice u Rogatici zloupotrijebljen je u političke svrhe i bacio sjenu na iskrene namjere podrške srpskom narodu u Crnoj Gori da sačuvaju opstanak Srpske pravoslavne crkve.

Odmah u blizini crkve, u porti, na svečani bilbord, koji je postavljen u slavu i čast predstojećeg velikog pravoslavnog praznika Hristovog rođenja - Božića neko je zakačio zastavu na kojoj je lik Milorada Dodika.

Moleban je održan, kao i mirna šetnja, ali je, kako saznajemo, došlo i do negodovanja onih kojima je smetalo da se jedan takav skup zloupotrijebi na grub način na koji je lik Milorada Dodika poistovjećen sa svecima Srpske pravoslavne crkve. Došlo je i do međusobnih čarki i naguravanja sa Dodikovim pristalicama, pa je, kako saznajemo, intervenisala i policija.

Na istom bilbordu, s druge strane bila je još jedna zastava na kojoj je bio lik Vladimira Putina.

Moleban i protest kod rogatičke crkve zajedno sa sveštenstvom su organizovali predstavnici SNSD i SDS i to je trebalo da bude jeidnstvena podrška, bez stranačkih obilježja, srpskom narodu u Crnoj Gori koji desetak dana protestvuju zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u toj zemlji.

Na bilbordu na čijim stranama su okačene zastave Republike Srpske i Rusije s likovima Milorada Dodika i Vladimira Putina uz crkvenu sliku rođenja Hrista ispisan je i tradicionalni pozdrav: HRISTOS SE RODI - VAISTINU SE HRISTOS RODI!

(BN)