NOVA GODINA ŠIROM SRPSKE SLAVILO SE I U PRIJEDORU, BIJELjINI I ŠAMCU :: Semberija INFO ::

 

NOVA GODINA ŠIROM SRPSKE SLAVILO SE I U PRIJEDORU, BIJELjINI I ŠAMCU


Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija
Nekoliko stotina Prijedorčana dočekalo je novu 2020. godinu na Malom gradskom trgu. One koji su odličili na otvorenom da slave najluđu noć zabavljala je „Zvezda Granda“ Mirjana Mirković.

Za razliku od prethodnih godina kada se na trgu služilo besplatno kuvano vino i čaj, za bogatu ponudu napitaka ovaj put pobrinuli su se prijedorski ugostitelji. Naime, njih sedam napitke ali i hranu, nudili su u prodajnim kućicama koje su na trgu postavljene u okviru manifestacije Prijedorska zima.

Prisutni kažu da su se kvanom rakijom i vinom grijali na trgu, ali bilo je i onih koji su odlučili da nešto i pojedu. Pored ro[tilja , Prijedor;ani su mogli od lokalnih ugostitelja na trgu da kupe i sarmu u lepinji te kupus.

– Ovo je jedna od boljih proslava na malom trgu, okupio se veliki broj napih građana, a znamo da je bilo proslava kada je trg bio poluprazan. Zadovoljni smo pjevačicom, kao i ponudom iz ugostiteljskih kućica – rekla je jedna Prijedorčanka koja je sa porodicom dočekala 2020. godinu.
 
I ovaj put nevo iznad grada na Sani tačno u ponoć obasjao je već tradicionalni novogodišnji vatromet.
 
Više hiljada stanovnika Bijeljine uživalo je noćas na Gradskom trgu u nastupu pjevača Marinka Rokvića koji je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem odbrojao posljednje sekunde 2019. godine i uz spektakularan vatromet poželio građanima zdravlje, sreću i ljubav u novoj godini.

Šamčani su dočekali Novu godinu na gradskom trgu uz bend “Nekst level”, kuvano vino i vatromet, u organizaciji opštinske uprave.

Veselo sinoć bilo i u Banjaluci koji su Novu godinu dočekali sa Jelena Tomašević i “Crvena jabuka”, dok su Trebinjci plesali u ritmu muzike Harija Varešanovića.

Brojni Kotorvarošani i posjetioci iz susjednih opština dočekali su Novu godinu na otvorenom uz tradicionalni vatromet i dobru zabavu za koju su se pobrinuli članovi “Balkan haus benda”.

(srpskainfo.com)