PREDSJEDNIŠTVO PDP-a TRAŽI OD PREMIJERA VIŠKOVIĆA SMJENU MINISTRA LUKAČA :: Semberija INFO ::

 

PREDSJEDNIŠTVO PDP-a TRAŽI OD PREMIJERA VIŠKOVIĆA SMJENU MINISTRA LUKAČA


Predsjedništvo PDP-a pozvalo je danas premijera Viškovića da smijeni ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača nakon fizičkog nasrtaja na narodnog poslanika Draška Stanivukovića tokom prethodne posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.
 
Predsjedništvo je zaključilo da ovakvi postupci ne mogu i ne smiju imati bilo kakvo opravdanje, pogotovo kada je akter neko ko je nosilac najviših funkcija u Republici Srpskoj. Podsjećamo da je fizičkom napadu prethodila jasno izrečena prijetnja ministra Lukača upućena poslaniku Stanivukoviću kao i poziv da priđe njegovoj govornici kako bi ga udario.
 
Još jednom pozivamo članove Predsjedništva BiH da objave zvaničnu verziju dokumenta „Program reformi BiH“ koji je usvojen na sjednici Predsjedništva održanoj 19. novembra ove godine, i upućen u sjedište NATO alijanse u Brisel. Predsjedništvo je još jednom osudilo činjenicu da se pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije našao originalan dokument i pozvalo sva tri člana Predsjedništva da objave zvaničnu verziju ovog, za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, veoma važnog dokumenta.
 
Predsjedništvo je usvojilo i zaključak da će PDP u narednom periodu, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, širom Republike Srpske početi sa sprovođenjem aktivnosti i peticijom građana protiv povećanja PDV-a, a samim tim i novih nameta, koje je ranije najavio predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.
 
Informativna služba PDP-a