KAMPANjA „NITI JEDNA ČAŠA ALKOHOLA“: Za volaz trijezni – Ne stavljajte život na kocku :: Semberija INFO ::

 

KAMPANjA „NITI JEDNA ČAŠA ALKOHOLA“: Za volaz trijezni – Ne stavljajte život na kocku


U Bijeljini je danas održana prevenetivna kampanja pod nazivom „Niti 1 čaša alkohola“ sa ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja u Bijeljini, Semberiji i kompletnoj Republici Srpskoj. 

Kampanju su organizovali Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, MUP RS,  Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez RS, jedinice lokalne samouprave, RTRS kao medijski sponzor, i Kompanija „Jelen pivo“ kao strateški partner. 

Kampanju „Niti 1 čaša alkohola“ podržali su učenici bijeljinske Tehničke škole, koji smatraju da svi moraju biti oprezni za volanom, jer svaka nesreća može imati posljedice, pa i fatalne.

„Ova akcija provodi se sa ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja kroz smanjenje broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola“, izjavio je za „Semberija.info“  Slobodan Vujić, sekretar Auto-moto društva „Sigurnost iz Bijeljine“.  On je apelovao na sve vozače, naročito mlađe, da ni slučajno ne upravljaju motornim putničkim vozilima pod dejstvom alkohola.

Kampanje „Niti 1 čaša alkohola“  već su održane u Banjaluci i Prijedoru još nekim gradovima, a nakon Bijeljine biće održane u Zvorniku  i Trebinju. Kampanja će u Srpskoj trajati do 31. januara 2020. godine.

​Semberija INFO