PDP: SNSD centar svog djelovanja stavlja u Sarajevo :: Semberija INFO ::

 

PDP: SNSD centar svog djelovanja stavlja u Sarajevo


Odluka predsjednika SNSD-a da za ministra transporta i komunikacija u novom sazivu Savjeta ministara BiH kandiduje Vojina Mitrovića direktan je pokazatelj minotaurske političke transformacije SNSD-a. Takođe, ova odluka je potvrdila ono na šta PDP kontinuirano pokazuje, a to je da je lider SNSD-a otpočeo ne toliko vidljiv, ali izuzetno grub sukob sa Banjom Lukom kao mjestom odlučivanja u Republici Srpskoj.
 
Vojin Mitrović je prije svega nekoliko dana podnio krivičnu prijavu protiv potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Gradskog odbora SNSD Banja Luka i gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja. Odlukom da Mitrovića kandiduje za ministra u Sarajevu, predsjednik SNSD-a je dao politički legitimitet Mitrovićevoj krivičnoj prijavi. Zato javno pitamo SNSD: da li Radojičića smatraju kriminalcem ili Mitrovića smatraju lažovom koji lažno prijavljuje svoje partijske kolege? Ako Radojičića drže za kriminalca, zbog čega su ga birali za potpredsjednika partije? Ako, pak, Mitrovića tretiraju kao lažova, zbog čega su prihvatili odluku da on bude ministar u Sarajevu?
 
Takođe, javno pitamo Igora Radojičića da li se na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a suprostavio odluci da Vojin Mitrović bude ministar u Sarajevu? Da li je pokazao konačno kičmu i sačuvao dignitet Banje Luke na čijem je čelu?
 
Podsjećamo javnost da je lider SNSD-a u proteklim danima radi fotelja u Sarajevu odlučio da podigne stopu PDV-a uprkos teškom standardu građana Republike Srpske, da je zaobišao Narodnu skupštinu Republike Srpske i omogućio punu saradnju BiH i NATO saveza, kao i da je Zoran Tegeltija u svom ekspozeu naveo da će Savjet ministara raditi poslove koji su u direktnoj ustavnoj nadležnosti Republike Srpske.
 
Na taj način, kao i posljednjom javnom šamarčinom gradonačelniku Banje Luke, sasvim je jasno da SNSD centar svog djelovanja stavlja u Sarajevo. SNSD to radi jer je njegov lider lociran u Sarajevu. SNSD to radi jer nije spreman da djeluje institucionalno. To je ključna razlika između SNSD i PDP, jer PDP insistira da se odluke donose u institucijama, a ne u kabinetima bilo kojeg pojedinca. Takođe, duša političkog bića PDP-a leži u nastojanju da se najvažnije političke odluke donose u Banjoj Luci, odnosno da Banja Luka bude istinski politički i ekonomski lider ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH i regiji.
 
Informativna služba PDP-a