ŠAROVIĆ ODGOVORIO CVIJANOVIĆEVOJ: DJELIMA POKAZUJETE KAKVU POLITIKU VODITE :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ ODGOVORIO CVIJANOVIĆEVOJ: DJELIMA POKAZUJETE KAKVU POLITIKU VODITE


„Željka Cvijanović se kasno sjetila priče o jedinstvu pri izboru mandatara, jer skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe“, istakao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjave predsjednice RS Željke Cvijanović.
 
„Politika SNSD-a ovih dana je potpuno ogoljena prihvatanjem puta koji nas bespovratno vodi u NATO. Na takvim odlukama nam svakodnevno čestita cijeli svijet i to se ne može prikriti, bez obzira koliko to uporno pokušavate, svakodnevno šireći različite montirane izjave, koje nisu vrijedne pažnje,“ ističe Šarović.
 
Šarović je istakao da izmišljene i nedosljedne izjave ne štite SNSD od istine i da djelima pokazuju kakvu politiku vode.
 
„Dokazali ste djelima svoju nedosljednost, a i riječima je to juče potvrdio kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, jasno najavljujući  da za njega odluke Narodne skupštine Republike Srpske neće biti obavezujuće. Pitam se šta onda tačno mislite kada kažete da bi bilo „politički zrelo i mudro“ podržati takvog kandidata?!“ – istakao je Šarović.
 
Predsjednik SDS poručuje da je za Srpsku demokratsku stranku ključno ko je zaista kandidat za mandatara i kakve su mu reference.
 
„Nažalost, predsjednik Republike Srpske, koja očito zastupa isključivo interese SNSD-a, optužujući druge,  kasno se sjetila da priča o jedinstvu pri izboru mandatara, kada  skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe. Cvijanović zaboravlja da upravo oni nikada nisu podržali nijednog kandidata koji nije iz SNSD-a, kao što je bilo 2002. godine kada za predsjedavajućeg nisu podržali tada predloženog kandidata Mladena Ivanića“ – istakao je Šarović.
 
„Takođe, upravo Vaša partija, SNSD, je 2013. iz Savjeta ministara BiH, isključila PDP i SDS, upravo sa partnerima iz SDA i HDZ sa kojima ponovo pravite planove za ulazak u vlast“, zaključuje Šarović.

sdsrs.com