Saopštenje DNS - Bez podsticanja mržnje, netrpeljivosti i ličnih uvreda :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje DNS - Bez podsticanja mržnje, netrpeljivosti i ličnih uvreda


Gradski Odbor DNS Bijeljina poziva sve političke partije i stranke u BiH i Republici Srpskoj da tokom izborne kampanje šalju svojim biračima pozitivne poruke bez podsticanja mržnje, netrpeljivosti i ličnih uvreda. DNS ističe da će korektna i pozitivna kampanja obezbijediti demokratski izbor biračima u odluci čije ideje im se čine najboljim, što će se na kraju odraziti i na uspjeh samih izbora.
 
Obzirom i na to da nam je svima cilj da nametnemo svoje ideje i pokažemo put koji treba da obezbijedi prosperitet svim našim građanima jer živimo u vremenu u kojem je BiH ali i RS opterećena problematičnim ekonomskim i socijalnim pitanjima, apelujemo na sve političke aktere da svoju kampanju koriste na korektan i fer način i da se pred našim biračima i građanima takmičimo u tome ko ima bolju razvojnu percepciju naše domovine, a ne da se dijelimo pa i mrzimo samo zato što smo pripadnici različitih partija ili stranaka.
 
Takođe, pozivamo i medije da daju svoj doprinos u fer i korektno izbalansiranom izvještavanju a sve u cilju da naše građane maksimalno zaštitimo od jezika mržnje i netolerancije.
 
Gradski Odbor Bijeljina ovim putem želi puno uspjeha svim akterima u političkoj utakmici koja nas čeka na ovim izborima sa željom da se fer i demokratski kapacitet Republike Srpske iskaže na najpozitivniji mogući način.

 
 

Predsjednik GO DNS
Milan Dakić s.r.