Povodom 100 godina postojanja i rada Gimnazije Filip Višnjić: Promovisana poštanska markica :: Semberija INFO ::

 

Povodom 100 godina postojanja i rada Gimnazije Filip Višnjić: Promovisana poštanska markica


U bijeljinskoj Gimnaziji „Filip Višnjić“ danas je promovisana poštanska markica koju su izdale „Pošte Srpske“ povodom  velikog jubileja ove obrazovne ustanove – 100 godina postojanja i rada škole koju je do sada završilo više od 10.000 učenika.

Vladimir Šavija, direktor bijeljinske Gimnazije „Filip Višnjić“ izjavio je da se promocijom poštanske markice završava obilježavanje jubileja Gimnazije koje je započeto u januaru ove godine.

„Ovom prilikom zahvaljujemo se „Poštama Srpske“ koje su izradile i odštampale ovu poštansku markicu. Za nas je to velika čast, jer se i na ovakav način naša škola promoviše širom svijeta“, istakao je Šavija.

Zoran Đurić, u ime „Pošta Srpske“ izjavio je da „Pošte Srpske“ pokušavaju da na ovakav način, izdavanjem poštanskih markica, obilježe sve značajnije događaje i jubileje u Republici Srpskoj.

„Na ovakav način se trajno obilježava i bivstvovanje ljudi na ovim prostorima. Ovu poštansku markicu smo izdali u 15.000 komada, nominalne vrijednosti 0,90 KM. Sa današnjim danom ova markica je puštena u opticaj. Poštanske markice su univerzalno sredstvo plaćanja i imaju svoj filatelistički značaj. Za nas je važno da imamo dobru komunikaciju i saradnju sa institucijama i ustanovama u RS, kako bismo zajednički odredili koje jubileje i događaje na ovakav način treba ispratiti“, izjavio je Đurić.

Semberija INFO/Lj.Ljubojević