Miličević: S ponosom nosimo i čuvamo nasleđe Vojske Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Miličević: S ponosom nosimo i čuvamo nasleđe Vojske Republike Srpske


V.d. predsjednika Srpske demokratske stranke dr Milan Miličević čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske i njihovim potomcima 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske.
 
„Doprinos Vojske Republike Srpske i naših hrabrih boraca bio je presudan u stvaranju Republike Srpske, a na svima nama je da čuvamo tradiciju naše vojske čije nasleđe danas s ponosom i čašću nose pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH. Danas se srpski vojnički barjak ponosno vije i pronosi poruku o vojničkim dostignućima Vojske Republike Srpske čiju sam uniformu i ja nosio pune četiri godine“, poručio je Miličević u čestitci.
 
On je kazao da je politička mudrost prvaka Srpske demokratske stranke, narodno opredjeljenje da živi u slobodi i hrabrost boraca Vojske Republike Srpske najzaslužniji što Republika  Srpska postoji već 31 godinu.
 
„12. maj je datum važan kao i 9. januar. Na Svetog Stefana 1992. godine smo odlučili da ćemo politički braniti prava srpskog naroda a na Svetog Vasilija Ostroškog Narodna skupština Republike Srpske odlučila je da formira Vojsku Republike Srpske kako bi se srpski narod i oružano odbranio i sačuvao svoja prava. Dok slavimo važne datume za Republiku Srpsku sjećamo se i onih koji su položili svoje živote čuvajući našu tradiciju, zemlju i narod kome je  prijetila opasnost“, zaključio je Miličević.
 
 
 SDS - Sektor za politiku i medije