Miroslav Milovanović, direktor Javne ustanove „Vode Srpske“: Neistine Ljubiše Petrovića :: Semberija INFO ::

 

Miroslav Milovanović, direktor Javne ustanove „Vode Srpske“: Neistine Ljubiše Petrovića


Na postavljeno pitanje od strane naših sugrađana zašto se ne kosi kanal Dašnica od mosta u naselju Zair do zaobilaznice, na fejsbuk profilu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, on odgovara u svom maniru i za svoj nerad i nerad svojih saradnika ponovo okrivljuje nekog drugog.
 
Petrović navodi da je za sve to kriv „izvjesni Miroslav Milovanović“ koji upravlja Vodama Srpske, a čija je plata, kako tvrdi Petrović, veća od gradonačelnikove, kao i da je budžet Voda Srpske veći od gradskog budžeta par puta, te da nije upoznat da je Javna ustanova „Vode Srpske“ išta uradila.
 
Dakle, Petrović nastavlja da se ponaša u maniru - zašto se suočiti sa problemom kada možeš izreći laž i proći nekažnjeno, a uz to pridobiti i neki politički poen. Ljubiša Petrović je i ovaj put javno i svjesno slagao svoje sugrađane, umjesto da je pokušao riješiti njihov problem.


 
Da razotkrijem Petrovićeve laži:
 
1. Plata direktora Javne ustanove „Vode Srpske“ za april 2023. godine iznosila je 3.125,55 KM neto. U prilogu je moja platna lista za april 2023, iz koje je vidljiv tačan iznos neto plate, a vidljivo je i da mi je zbog neznanja i nerada gradske administracije, uplaćen odbornički dodatak za mjesec decembar 2022. godine iako sam ranije vratio odbornički mandat. O tome je upoznata šira javnost, a svakako i sam Ljubiša Petrović. Ovim putem se u budžet grada Bijeljina uredno vraćaju ta nezakonito isplaćena sredstva. (U prilogu akt Gradske uprave Grada Bijeljina kojom se traži povrat pogrešno uplaćenih novčanih sredstava).


 
Mjesečna plata gradonačelnika Grada Bijeljina iznosi 6.776,13 KM neto.
 
Izgleda da je Ljubiša Petrović malo slagao!
 
Pitanje za gradonačelnika Bijeljine: Da li smije javno da objavi svoju platnu listu?
 
2. Budžet Javne ustanove „Vode Srpske“ za 2023. godinu, prema Odluci o usvajanju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu, iznosi 12.250.000 KM za cijelu Republiku Srpsku. (Odluka u prilogu, Službeni glasnik Republike Srpske br. 112/22).


 
Budžet Grada Bijeljina za 2023. godinu iznosi 68.588.164 KM.
 
Izgleda da je Ljubiša Petrović debelo slagao jer je u odgovoru sugrađanima naveo da je budžet JU „Vode Srpske“ nekoliko puta veći od budžeta grada Bijeljina.
 
Pitanje za Ljubišu Petrovića: Da li je veće 12.250.000 KM od 68.588.164 KM?
 
3. Kanal Dašnica spada u vodotoke prvog reda koji protiče kroz urbano područje Grada Bijeljina. U skladu sa Pravilnikom o održavanju vodnih objekata (Službeni glasnik Republike Srpske br. 32/18), članom 4, stav 1.1., u naseljima većim od 2.000 stanovnika za održavanje vodotoka prvog reda, a samim tim i njihovo košenje u urbanom području nadležne su lokalne zajednice, odnosno Gradska uprava grada Bijeljina u slučaju kanala Dašnica (Pravilnik u prilogu).


 
Podsjećam Ljubišu Petrovića da je Javna ustanova „Vode Srpske“, sredstvima Vlade Republike Srpske realizovala projekat uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina, što mogu da vide svi naši sugrađani. S druge strane, gradska uprava na čelu sa Ljubišom Petrovićem ne može taj kanal ni da održava kako treba.
 
Izgleda da Ljubiša Petrović ne zna ni šta treba da radi.
 
Pitanje za Ljubišu Petrovića: Da li ćete informisati građane da ste ih slagali?
 
Na kraju, pošto gradonačelnik Bijeljine u svojoj fejsbuk objavi govori o „izvjesnom Miroslavu Milovanoviću“ podsjećam ga da je to isti onaj koji je na sudu dokazao da nije izmislio priču da je Ljubiša Petrović od pokojnog Miće Mićića uzeo 60.000 maraka da bi se iz stranke Zlatka Maksimovića vratio u SDS, pošto su i prvostepeni i drugostepeni sud odbacili tužbe Ljubiše Petrovića.
 
Ljubiša, u laži su kratke noge!
 
Ljubiša, pokosi kanal! U suprotnom ćemo te prijaviti gradskoj inspekciji!


JU Vode Srpske