Karan: Javnost ne treba da brine, podignut stepen aktivnosti MUP-a :: Semberija INFO ::

 

Karan: Javnost ne treba da brine, podignut stepen aktivnosti MUP-a


Javnost u Srpskoj ne treba da bude zabrinuta, jer je podignut stepen aktivnosti MUP-a posebno u oblasti visokotehnološkog kriminaliteta, maloljetničke delinkvencije, narkomanije, rekao je ministar MUP-a Republike Srpske Siniša Karan.   

MUP Srpske, nakon tragičnih dešavanja u Srbiji, pojačaće one mjere koje je i do sada obavljao u saradnji sa drugim sektorima jer je riječ o multisektorskom pristupu, naročito kada su djeca u pitanju - naglasio je Karan. On je dodao da će se, prije svega, razmisliti o ponovom uvođenju školskih policajca, koji su se pokazali kao jako dobri.

- MUP sa velikim brojem drugih sektora, resornih ministarstava, socijalnim ustanovama, školama, nastavnicima, lokalnim zajednicama već duži niz godina ima stalne projekte koji se odnose na edukaciju nastavnika, roditelja i đaka kada je riječ, prije svega, o vršnjačkom nasilju, specifičnom segmentu maloljetničke delinkvencije, opasnostima koje sa sobom nosi droga, oružje - rekao je Karan.

​Karan je dodao da je prošle godine oko 300 pripadnika MUP-a je u tom smislu edukovalo 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola, oko 700 nastavnog osoblja i roditelja. Karan je potvrdio da se u Republici Srpskoj sprovodi kontrola oružja straljačkih klubova, koja se, kako je rekao, vrši redovno, a sada će biti pojačana.


RTRS