Organizacija starješina Vojske Republike Srpske: Mediji nezaobilazan korektivni faktor u svakom društvu :: Semberija INFO ::

 

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske: Mediji nezaobilazan korektivni faktor u svakom društvu


Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da su mediji nezaobilazan korektivni faktor u svakom demokratskom društvu, te imaju posebnu društvenu i ličnu odgovornost da istinito i pravovremeno obavještavaju javnost o društvenim procesima i pojavama. Iz ove organizacije istakli su da je potrebno da zaposleni u medijima poštuju profesionalna etička načela i Kodeks novinarske etike, kako ne bi bile ugrožene slobode drugih.

- Neka nas današnji dan podsjeti na univerzalnu obavezu svih institucija, organizacija i pojedinaca i u medijima i van medija da svakodnevno doprinose povećanju nivoa medijskih sloboda i eliminisanju zloupotreba medijskih sloboda, a na dobrobit svih građana u zajednici, kao i medijskih kuća i zaposlenih u njima - navodi se u saopštenju.

Iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske naveli su da vjeruju da će mediji i u budućnosti svoj posao raditi na stručan i profesionalan način, kako bi se došlo do daljeg razvoja i demokratizacije ukupnih odnosa u društvu. U svijetu se 3. maj obilježava kao Dan slobode medija s ciljem podizanja svijesti o značaju slobode i nezavisnosti medija.


RTRS