Dodik: Mediji su jedan od najvažnijih stubova svakog demokratskog društva :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Mediji su jedan od najvažnijih stubova svakog demokratskog društva


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je novinarima, udruženjima novinara i zaposlenima u sredstvima javnog informisanja u Republici Srpskoj 3. maj - Međunarodni dan slobode medija.

- Ovaj datum podsjeća na činjenicu koliko je važna uloga medija i pravovremenog informisanja javnosti u savremenom svijetu. Mediji su svakako jedan od najvažnijih stubova svakog demokratskog društva i zbog toga je važno da se u svom profesionalnom radu rukovode pravim vrijednostima, te da javnosti pruže objektivnu i pouzdanu informaciju - navodi se u čestitki predsjednika Srpske. Dodik je naglasio da "sloboda medija predstavlja temelj demokratije, ali ta sloboda nikako ne smije biti zloupotrebljena kako bi se u javnost plasirale neistinite i neutemeljene informacije".

- Profesionalno novinarstvo i profesionalni mediji će uvijek imati punu podršku svih institucija i društva u savladavanju izazova, kako bi im se obezbijedio bolji položaj i bolji uslovi rada. Ovom prilikom izražavam zahvalnost svim novinarima i medijskim kućama koji prate aktuelna dešavanja i želim uspjeh u daljem radu, te bolji profesionalni i materijalni položaj - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

(RTRS)