Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni praznik rada :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni praznik rada


Zvaničnici Republike Srpske čestitali su građanima Srpske 1. maj - Međunarodni praznik rada.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je poručio da je "obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika da istaknemo značaj prava i zaštite radnika, socijalne pravde, solidarnosti i drugih vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo".

- Institucije Srpske nastaviće da rade na poboljšanju cjelokupne ekonomske situacije i položaja radnika kroz saradnju sa predstavnicima sindikata i poslodavaca, te tako sačuvaju i obezbijede nova radna mjesta. Ulagaćemo i dalje značajne napore sa ciljem perspektivnije budućnosti Srpske, završiti započete projekte i pokrenuti nove investicije na dobrobit svih njenih građana - navodi se u čestitki predsjednika Srpske.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da "imperativ u radu svih institucija mora biti jačanje privrede, poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih, sprečavanje odlaska mladih, stručnjaka i radne snage u inostranstvo, te unapređenje ukupnih prava radnika, posebno u realnom sektoru".

- U želji da u narednom periodu svjedočimo snažnijem ekonomskom rastu, povećanju broja radnih mjesta, plata i penzija, a samim tim i povećanju životnog standarda svih građana, upućujem vam srdačne čestitke i da u dobrom zdravlju i raspoloženju provedete predstojeće prvomajske praznike - poručila je Cvijanović.

Premijer Srpske Radovan Višković je naglasio da su "prava i položaj radnika, kao i stalna nastojanja za unapređenje životnog standarda, jedan od ključnih prioriteta Vlade Srpske".

- U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje lično ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom Međunarodnog praznika rada, u želji da Prvi maj provedete u tradicionalnom, prazničnom raspoloženju - navodi se u čestitki premijera Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić naglasio je da "otvaranje novih fabrika i radnih mjesta mora da bude naš zajednički cilj jer jaka ekonomija znači i jaku Republiku Srpsku".

- Svim građanima, radnicima i sindikatima čestitam 1. maj - Međunarodni praznik rada, uz iskrenu želju da zajedno nastavimo da radimo na poboljšanju standarda i radničkih prava svih zaposlenih - navodi se u čestitki predsjednika NSRS.


RTRS