Miličević: SDS neće potpisati izjavu o imovini, ne idemo na sastanak u NSRS :: Semberija INFO ::

 

Miličević: SDS neće potpisati izjavu o imovini, ne idemo na sastanak u NSRS


BANjALUKA - Nakon razmatranja izjave o imovini koja je danas trebalo da bude potpisana u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a tiče se državne imovine, na sjednici Predsjedništva zaključili smo da ovo nije dokument koji govori o tome - u njemu nema ni "d" o državnoj imovini. Ona se spominje samo u jednoj tački - rekao je na konferenciji za novinare Milan Miličević v.d. predsjednika SDS-a.


- Sve drugo su razne populističke priče o svim drugim temama, ali ne o imovini. Ponovna priča o mirnom razdruživanju je isprazna politička floskula i besmislica. Prema tome, ovaj dokument je politički pamflet SNSD-a - poručio je Miličević.

Istakao je da SDS ovaj dokument ne može i neće potpisati.

- Svaki naredni put kada na dnevnom redu bude bilo kakvo drugo pitanje o nacionalno važnim pitanjima za Republiku Srpsku, SDS će se odazvati sastanku. Razočaran sam površnim stavom i vlasti i opozicije kada su u pitanju ozbiljna pitanja poput imovine - rekao je on.

Naglasio je da Republika Srpska bez imovine ne može da ima sve nadležnosti koje ima.

- Pokazalo se da SNSD koristi ovo za finansijski i ekonomski kolaps pred kojim se Srpska nalazi a u koju je sam uveo - smatra Miličević.

Zbog besmisla ovog dokumenta,kaže Miličević, nećemo ići na sastanak u NSRS.

- Dokument ne može da se promijeni amandmanima jer dokument uopšte ne govori o državnoj imovini - naglasio je on.

Podsjećamo, u prostorijama Narodne Skupštine Republike Srpske predstavnici parlamentarnih stranaka trebalo bi da potpišu izjavu , kako je najavljeno u petak na sastanku lidera stranaka kod predsjednika Republike Srske Milorda Dodika.

U radnoj verziji izjave navedeno je da će Srpska ponuditi Federaciji BiH potpisivanje sporazuma o mirnom razdruživanju ukoliko se nastavi antidejtonsko djelovanje Ustavnog suda BiH i političkih predstavnika iz Federacije BiH prema Republici Srpskoj.


Glas Srpske